Buda Gourmet Étterem
Hírek Kutatók éjszakája szeptember 29. – 18 órától

Kutatók éjszakája szeptember 29. – 18 órától

 

kutato ejszakaja3

 

A Csodák Palotája 21 éves történetének jelentős állomásához érkezik 2017 szeptember 30-tól, hisz megújult játékokkal és tematikus egységekkel a III. kerületi Bécsi útra költözik, ahol 5000 m2-en, kétszinten, több, mint 250 olyan eszköz, játék várja a látogatókat, melyek a természettudományok csodálatos jelenségeit mutatják be közérhető, szórakoztató formában az érdeklődőknek.

A hivatalos megnyitó előtti éjszakán – azok, akik regisztrálnak a Csodák Palotájánál – megtekinthetik a már kész alsó és felső szintet, ahol a számos játék kipróbálása mellett a 8 tematikus egységet ( Természet Műhelye, Tudósok csarnoka, Mágneses mező, Űrállomás, Születés világa, Logikai megálló, Illúziók, Newton almáskertje) is bebarangolhatják. 

A Kutatók éjszakája alkalomra a Buda Gourmet Bistro Science ételsorral várja a Vendégeket, korlátlan ételfogyasztást biztosítva:

Korlátlan ételfogyasztású büfévacsora: 2990 Ft/fő

6 év alatti gyermekeknek: ingyenes
6 és 12 éves kor között: 1 495 Ft/fő

Kutatási programok kezdete (Előétel):

-Cézár saláta pestóban sült jérce falatokkal
-Szezámmagos tonhalsaláta aszalt paradicsommal
-Padlizsánkrém zöldfűszeres feta kockákkal
-Csirkés tésztasaláta, csemege uborkával, kefires dresszinggel
-Tengeri sügér galantin fekete kagylóval
-Wasabis burgonyasaláta
-Szűzpecsenye tormakrémmel
-Zöldsaláta variációk

Az élet folyékony oldala (Leves):

-Húsleves gazdagon
-Nyírségi gombócleves
-Narancsos sütőtökkrémleves, pirított sonka csíkokkal

Táplálék felsőfokon (Főétel):

-Hagymás zöldfűszeres tejfölben sült csirkecomb
-Lazac tallér tenger gyümölcsei raguval
-Jércefalatok aszalt paradicsommal krémes kecskesajt mártással
-Borjúpaprikás pirított szalonnás dödöllével és tejföllel
-Provence karaj szeletek, almamártással
-Illatos jázminrizs
-Ropogós rozmaringos burgonya falatok

Hő és vas (Grill):

-Mini burger BBQ pulled pork
-Római köménnyel sült pulyka kebab, mentás-chilis joghurttal
-Grillen sült harcsa, aioli szósszal
-Provence csirkemell
-Grill sajtok
-Ázsiai sült rizs

Érzékszervek kényeztetése (Desszert):

-Vaníliás kalácspuding
-Csokis gesztenyés szelet
-Cappuccino torta mandula habbal
-Körtés crumble, fahéjas mascarponéval
-Somlói habos galuska