Buda Gourmet Étterem
Hírek Étterem Hét Extra november 13-19.

Étterem Hét Extra november 13-19.

Kedves Vendégünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 4. helyezést értük el az Étterem Hét ideje alatt, így éttermünk is részt vesza az Étterem Hét EXTRA eseményen. 
1 hétig újra megkóstolhatóak a győztes 3 fogásos menük!
Időpont: 2017. november 13 – 19. 

Asztalfoglalás kizárólag online, ITT küldhető el:

Az Étterem Hét ideje alatt svédasztalos vacsora kínálat helyett 3 fogásos menüajánlattal várjuk Vendégeinket.
Ebédidőben a svédasztalos fogyasztás változatlan!

Vendégeink a felsorolt fogásokból itt a helyszínen, kedvük és ízlésük szerint állíthatják össze a számukra legkedvesebb
3 fogásos vacsora összeállítást:

Ház borajánlata 3.300 Ft, amely az ételfogyasztás díján felül értendő. A borsor 3 pohár bort tartalmaz (1,5dl-1,5dl-1dl)

Választható előételek/leves:

– Füstölt pisztráng tatár krémsajtos hajdina tortán, balzsamos cékla salátával (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Badacsonyi BSZ. Kéknyelű, 2015 (zamatos badacsonyi különlegesség kifejezetten halakhoz ajánlva)

– Quinoa saláta, vaníliás fekete gyökérrel és patisszon habbal (V, Gluténmentes)
Ház borajánlata: Nyakas Irsai Olivér 2016 (a Hölgyek kedvence Balatonboglárról)

– Duroc sertés rillette ropogósan, marinált sült zöldségekkel, kenyér chips-szel (Laktózmentes)
Ház borajánlata: Juhász Testvérek Rosé 2016 (gyümölcsös ízek kedvelőinek ajánljuk)

– Ajo Blanco (Andalúz mandulás fokhagymaleves) bazsalikom olajjal (Glutén- és Laktózmentes)
Ház borajánlata: Gál Tibor Egri Csillag 2015 (8 szőlőfajta párosításának eredménye Eger dűlőiről)

– Magyaros nyúlragu leves, nyúlmáj gombóccal (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Garamvári Chardonnay 2016 (a trópusi gyümölcsök ízeit a tölgyfa hordós érlelés egészíti ki)

Választható főételek:

– Kókuszos jércemell filé kesudió morzsában, fenyőmagos sushi rizzsel, gyömbéres karotta pürével (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Frittmann Cserszegi Fűszeres 2016 (Kunság lankáiról friss és gyümölcsös)

– Kacsamell zsálya olajban sous-vidálva, színes burgonya textúrákkal és grillen sült kacsa szívvel (Gluténmentes)
Ház borajánlata: HeimannMerlot 2015 (szekszárdi testes vörösünk)

– Vajas báránylapocka, korianderes cous-cous és pak choi
Ház borajánlata: Bodri Kadarka 2013 (magyaros karakterű, ’kérek még’ típusú)

– Serrano sonkába tekert vajhal, gratenírozott szarvasgombás karfiollal, grapefruitos tengerifű salátával (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Heimann Fuxli 2016 (szekszárdi siller bor)

– Krémes avokádó, garganellivel, sült paradicsommal és pecorino sajttal (V)
Ház borajánlata: Kiss Gábor Rosé 2016 (kedvenc rosénk Villányból)

Választható desszertek:

– Fehér mákos gőzgombóc amaréna meggyel és kardamomos vajjal, makadám dióval
Ház borajánlata: Tokaji Late Harvest 2015 (furmint és sárgamuskotály a ’Medve-dűlőről’)

– Almás pite kehelyben
Ház borajánlata: Disznókő Tokaji Furmint 2015 (fesztelen, lendületes eleganciájú desszertbor)

– Puffasztott köles & avokádó & fekete csokoládé (Paleo)
Ház borajánlata: Disznókő 5 puttonyos aszú 2009 (Tokaj Királynője…)